Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu
pill repa

Répa szüret

A heti témánk az őszi zöldségek volt. Ennek keretében ellátogattunk egy zöldséges kertbe. Saját tapasztalatszerzéssel mélyíthették el melyik zöldségféle hol terem, melyik részét fogyasztjuk. Almát is ettünk a fáról. "kakukktojás" volt az alma , hisz azt ügyesen megfogalmazták a gyerkőcök is, hogy gyümölcs. Bízunk benne, hogy az ismeretszerzésen túl élményeket is nyújthattunk a gyermekeknek!

PILLANGÓ CSOPORT

A csoportunk neve sok mindent elárul rólunk, például hogy sokszínű, kreatív gyerekek és felnőttek a tagjai a mi kis közösségünknek.
Alapvető számunkra, hogy az óvodai életünk kereteit a szabályok és a napirend határozzák meg, hisz a gyermek ezek alapján tájékozódik. Fontosnak tartjuk, hogy jó közösséget formáljunk, ahol gyermekeink érzelmi biztonságban, elfogadó, segítő légkörben nevelkedhetnek. Napjaink vidáman, jó hangulatban telnek, mindig történik valami érdekes, sokat énekelünk, verselünk, tevékenykedünk. A szabad játék és a mozgásigény kielégítésének fontosságát valljuk. Pillangóinkat arra szoktatjuk, hogy figyeljenek egymásra, segítsék egymást, törekedjenek társaik elfogadására. A szülőket arra biztatjuk, hogy vegyenek részt a csoport életében, a közös programokban, hiszen így erősíthetjük csoportunk összetartását.
pill osz 1

Ősz

Mi már felkèszültünk az őszi időjárásra! ☔️
20210930_100807

Magyar népmese napja 2021.09.30🐷🐷🐷

pill 3

A három kismalac

A Magyar népmese napja volt a témánk. Sokat beszélgettünk a gyermekekkel a mesékről és ehhez kapcsolódóan a könyv szerepéről is. Az óvónénik által előadott báb darabhoz kapcsolódott a téma feldolgozása is, így "A három kis malac" című mese adta az irányvonalat mind a matematikai tapasztalatszerzés, mind a mozgás tevékenységnél. Alkotó tevékenységünk eredményét az elkészült malackákat megcsodálhattátok odahaza is:)
pill 5

Állatok világnapja

Az Àllatok Vilàgnapja alkalmàból az àllatokról, főként a háziállatokról beszélgettünk. Tenyèr-ès ujjnyomattal àbràzoltunk, vonatoztunk, kincseket kerestünk a kukoricaszemek, dara között. 🐔🐥🐷🐮
voda vedono

Egészség-hét

Az őszi gyümölcsök volt a témánk az egészség-hét keretében. Megfigyeltük a gyümölcsök színét, alakját, megkóstoltuk, melyiknek milyen íze van. Csukott szemmel történő kóstolással próbáltuk kitalálni „melyik gyümölcs ízét érzem a számban”. Beszélgettünk arról milyen fontos szerepet töltenek be a gyümölcsök az egészséges táplálkozásban és ezáltal, hogyan lehet megőrizni, elkerülni a betegségeket.
A védőnéni is ellátogatott hozzánk, előadást tartott mit kell tennünk azért, hogy ne menjenek tönkre a fogaink. Játékosan megmutatta a helyes fogmosás technikáját és elmesélte, melyek az egészséges és egészségtelen ételek. Mondogattuk a „Hüvelykujjam almafa…” kezdetű mondókát, megtanultuk az “A Badacsonyi szőlőhegyen…” című dalt. A heti mesénk Szutyejev: Az alma című meséje volt. Matematikai tapasztalatok szerzésére lehetőséget biztosítva, a kamra polcán kellett a megadott feladat szerint elhelyezni a gyümölcsöket. Gyakoroltuk ez által a téri viszonyokat és számláltunk, a több kevesebb fogalmát elmélyítve. A mozgásos feladatok is a témánkhoz kapcsolódtak, miközben a hallási figyelem fejlesztésére is törekedtünk.
pill

Répaföldre kocsikáztunk

Kukoricaszem válogatás

pill 4