Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

PILLANGÓ CSOPORT

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Pillangó csoport, melybe 23 kis pillangó próbálja bontogatni a szárnyait. 9 életrevaló, csibész fiú és 14 igazi, nőies kislány tölti a hétköznapjait nálunk. A kis apró nép mindennapjait egy óvodapedagógus, egy pedagógiai asszisztens és egy dajka néni tervezi, szervezi.
Amint hozzánk belépsz láthatod, hogy a mi csoportunkban a legmeghatározóbb a szabad játék. A játék és a mese kiemelt helyen van, fontosnak tartjuk, hogy ezekhez a tevékenységekhez megfelelő szabad teret, inspiráló eszközöket, környezetet és kellő időt biztosítsunk. Egyre ügyesebbek a kezeink, alkotásaink napról napra színesítik a folyosót. Sokat mozgunk – még akkor is, amikor nem kellene – szeretünk labdázni, szaladgálni.
Tevékenységközpontú pedagógiai programunkra támaszkodva a gyermekek ismereteit tapasztalatokon, élményeken keresztül igyekszünk bővíteni, ezt segítik az élmény-és tapasztalatszerző séták is. Már megtanultuk a gyalogos közlekedés szabályait.
A közösen végzett tevékenységekkel, átélt élményekkel próbáljuk a közösségi érzést fejleszteni. Igyekszünk elég időt és teret hagyni az önállóságnak és a döntéshozás gyakorlásának. Mind ezek mellett mindig szem előtt tartjuk a ránk bízott gyermekek testi-, lelki-, érzelmi fejlődésének lehetőségét.
"A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben, néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanád össze őket? Mindegyik más! Mindegyik különleges! Mindegyik gyönyörű! " (ismeretlen szerző)