Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu
SÜNI CSOPORT
suni

Őszi Termés gyűjtés

Elsétáltunk Flóra óvónéniékhez mogyorót gyűjteni, ahol nem maradt el az evés-ivás, játék sem!
suni juma

Látogatás a JUMA állatiskolába

A Süni és a Maci csoport meghívást kapott a JuMa kutyaiskolába, az állatok világnapja alkalmából.
A gyerekek nagyon élvezték a kirándulást, etettünk kecskéket, megnéztük a baromfi udvart, libát tereltünk, kiskakast simogattunk, de volt még nyuszi és fürj is. Sok szép élménnyel térnek haza a gyerekek.
suni szolo

Lipem lopom a szőlőt..

A szüreti hagyományokkal foglalkoztunk. A tervezett szüret elmaradt az eső miatt. Viszont a gyerekek só-liszt gyurmából szőlőt készítettek. Dalos játékunk : “Lipem, lopom a szőlőt..”. Takáts Gyula: Szüreti vers című versikéjét tanulgattuk. Ismerkedtünk a több-kevesebb-ugyanannyi fogalmával.
Képeket nézegettünk a témához kapcsolódóan.
suni mese

Magyar Népmese napja

A magyar népmese napja alkalmából a mesénk Az égig érő paszuly volt, melyet bábbal és képeken is láthattak a gyerekek. Meg is alkottuk a mesét. Ismerkedtünk Magyarországhoz kapcsolódó szimbólumokkal is, verset, dalt tanultunk, mogyorót törtünk.
suni giliszta

Vendégeink a giliszták

A héten az állatok világnapja volt a témánk.
Kedden kirándultunk.Mesénk: “Nagytakarítás a Napnál” volt, amit köténybáb segítségével ismertettünk meg a gyerekekkel.
Beszélgettünk a házi és a vadon élő állatokról, csoportosítottuk őket, megbeszéltük hány lábuk van, hogy néznek ki….stb, képeket nézegettünk róluk.
Szerdán és csütörtökön falevelekből készítettünk (ragasztottunk) kismadarakat.
A heti dalos játékunk: Gyertek haza ludaim…
Nagyot tornáztunk babzsákokkal, tanultuk a kétkezes felső dobást függőleges célba, illetve a kétkezes alsó dobást vízszintes célba (karikákba dobáltuk a babzsákokat).
Heti vendégeink a földi giliszták voltak akik az akváriumban a polcon laktak, minden nap gondoztuk őket. Locsoltuk a földet vízzel, etettük őket és faleveleket dobáltunk rájuk. Az üvegen keresztül tudták figyelni a kukacokat, aki pedig szerette volna, az meg is foghatta. Természetesen alaposan kezet mostunk utána. 🙂 Reméljük szép élményekkel tértek haza a gyerekek a héten.
suni almaszuret

Alma szüret

Október
Ma délelőtt Anita óvónéninél jártunk almát szedni. 🍎
Sok-sok szép finom almát szedhettek a gyerekek.
Anita néni szeretettel várt minket, készült finomságokkal, melyek elhoztunk az oviba és itt fogyaszthattak el a gyerekek.
Minden kisgyerek vihet is haza belőle. 🙂
A héten almát almával eszünk. 😁
suni osz

Őszi nagytakarítás