CSIGA CSOPORT

csiga
Feltöltés alatt...
Focisuli bemutató
Szeptemberben az akasztói focisuli meglátogatta a Csiga csoportos gyerekeket. Idén indult a foci ovi, melynek keretében az óvodás korú gyerekeket foglalkoztatják. Megmutatta a gyerekeknek, hogy ők is igazi focistává válhatnak. A bemutatóban interaktívan részt vettek a gyerekek. Fogócskáztak, labdát rúghattak váltóversenyszerűen és „foci kapuba” rúghatták a labdát. Az ügyes és bátor gyerekek a foci éremmel is megismerkedhettek. A gyerekeknek nagyon tetszett, örömtelien vettek részt a bemutatón.
Egészséghét az Idősek Napközi Otthonában
Októberben az Idősek Napközi Otthonába vártak minket, ahol az egészség hét gyanánt a gyerekek egy előadás keretében megismerkedhettek az egészséges életmóddal. Az egészséges ételek és az egészséges ételek megismerése után a gyerekek meg is kóstolhatták a különböző gyümölcsöket, zöldségeket. Ezeknek ízét és facsart állapotban is. A gyerekek bátran próbálták ki a zöldségek és gyümölcsök keveredését is. A narancs- kiwi volt a kedvencük.
Márton- nap
A Márton nap előtt sokat készültünk a gyerekekkel. Libákat készítettek papírból és sok mondókát, éneket tanultak. Versekkel és táncokkal színesítették a műsort, melyet egy libabáb kísért. Néptánc hagyományokkal is megismerkedhettek ez alatt. A nagy nap után élményekkel gazdagodtak, melyeket le is rajzoltak. Egy héttel később is még arról mesélnek és éneklik a dalokat.
Rendőr bemutató
Novemberben a Csiga csoportot meglátogatták a Rendőrök. A gyerekeknek nagy élmény volt, hogy igazi egyenruhás rendőrt láthatnak. Megbeszélték, hogyan néz ki egy rendőr, mit kell figyelni rajta. Az úton való átkelés szabályait és az utcai közlekedést is megbeszélték. Végül, megtekinthették a rendőr autót is, amit belülről is megvizsgálhattak a gyerekek. Továbbá megismerkedhettek a pajzzsal, téli egyenruhával, tányér sapkával. A legizgalmasabb mégis a sziréna volt, melyet többször is bekapcsoltak nekik. A gyerekek jutalmat is kaptak bátorságukért, egy fényvisszaverős kitűzőt kaptak.
Mikulás
December 6-án eljött hozzánk két krampuszával a Mikulás. Versekkel, énekekkel, mézeskaláccsal vártuk őket. Nagy öröm volt a gyerekek számára, hogy a Mikulás örült a műsoruknak, melyre nagyon készültek. A műsort ajándékkal hálálta meg, szaloncukrot, csomagot, játékokat és az akváriumba halakat is hozott nekünk.
Adventi nyílt nap
December 12-én adventi nyílt napot tartott a Csiga csoport. A gyerekek édesanyjukkal együtt barkácsoltak. A karácsonyi készületben karácsonyfák, hóemberek készültek. A barkácsolás után a gyerekeket megvendégeltük, mellyel zártuk ezt a kellemes napot.
Fodrásznál
 A Csiga csoportosok a foglalkozások témakörében ellátogattak Gombár Edina fodrász szalonjába, ahol a gyerekek megismerhették a fodrász szakma fortélyait. Találkoztak az eszközökkel, megbeszéltük az időpontkérés és a nyitva tartás fogalmát is. A végén pedig minden kislány és kisfiú beleülhetett a fodrász székébe és Edina frizurákat is készített nekik.
Hógolyózás
 A téli időjárás nem mindig kedvezett nekünk, de amikor tehettük szánkóztunk, hógolyóztunk, hóembert építettünk. A szánkózás a „Fakóhegyen” történt. A gyerekek nagyon örültek a versenynek. A hóember építés is már versennyé alakult. A gyerekek elszántak voltak és motiváltak.

Kapcsolat

 Akasztó Napközi Otthonos Óvoda
Székhely: 6221 Akasztó, Szent I. u. 67.
Telephely: 6221 Akasztó, Fő u. 88. 

Óvodavezető: Madácsiné Végh Edit

Telefon:
+36 78 451 190

E-mail:
akasztovi@kabel2.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek-ig: 
7.00 - 17.00

Intézményi védőnő: Kapus Regina
                                      Dániel Pálma

Intézményi orvos: Dr. Drabant Ilona
                                  Dr. Palágyi János

Családvédelmi szolgálat:
6221 Akasztó, Nyúl u. 4.
78/451-150