KATICA CSOPORT

katica
Vidám, kedves kis csoport! Örömmel és szívesen játszanak. Leginkább a babakonyhában tevékenykednek. Kedvelik a Dupló játékot, az autókat. Szívesen gyógyítják egymást. A rajzolás, a gyurmázás szintén kedvenc időtöltésük. Jellemző rájuk az együttérzés, az elfogadás, a segítőkészség. 
Márton-nap
Hagyomány lett az óvodában a Márton-napi ünnep. Libás lámpásokkal, énekekkel készültünk erre a napra. A Csiga csoport műsora után énekszóval lámpás sétát tettünk az utcán, majd visszaérve az oviba tea és töpörtyűkrémes kenyér várta a gyerekeket és szüleiket.
 
Mikulás
A Mikulás érkezését nagy izgalom és készülődés előzte meg. Lelkesen készültünk énekekkel és versekkel a Mikulás fogadására. Örömmel vették birtokukba a nagy kosár ajándékot, amit hozott a Mikulás. Volt benne Dupló, kirakók, fűző lapok, bevásárló kocsi, kávéfőző, egyensúlyozó létra, markoló, dömper, ügyességi játékok. Hatalmas örömmel bontották ki az ajándékokat.
Mosolyogva köszöntek el Mikulás bácsitól és megígértették vele, hogy jövőre is eljön!
 
Adventi nyílt nap
Luca napján tartottuk a hagyományos Adventi nyílt napot a csoportban. Igazán jól sikerült délelőtt volt! A gyerekek anyukájukkal és egy apukával asztali díszt készítettek az általuk hozott anyagokból. A hangulatot halk karácsonyi zenével tettük kellemessé. A vendégváró asztalt fantasztikus szépre megterítettük Anitával, a csoport dajkájával! A nasizás után kihajtható fenyőfát készítettek hajtogatással és ragasztással. Zárásképpen az elkészült remekműveket sorba rendeztük az asztalokon. Meggyújtottuk az adventi koszorú gyertyáit és a gyerekek a szüleikkel együtt karácsonyi dalokat énekeltek. Megható élmény volt!
 

Kapcsolat

 Akasztó Napközi Otthonos Óvoda
Székhely: 6221 Akasztó, Szent I. u. 67.
Telephely: 6221 Akasztó, Fő u. 88. 

Óvodavezető: Madácsiné Végh Edit

Telefon:
+36 78 451 190

E-mail:
akasztovi@kabel2.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek-ig: 
7.00 - 17.00

Intézményi védőnő: Kapus Regina
                                      Dániel Pálma

Intézményi orvos: Dr. Drabant Ilona
                                  Dr. Palágyi János

Családvédelmi szolgálat:
6221 Akasztó, Nyúl u. 4.
78/451-150