MACI CSOPORT

maci csoport
Érdeklődő, kedves, izgő- mozgó gyerekek vagyunk. A mindennapjaink vidám hangulatban telnek, mindig történik valami érdekes. Törekszünk arra, hogy gyermekeink szeretetteljes, barátságos, biztonságos légkörben töltsék napjaikat. Az óvó nénik, Zsanett néni és Noémi néni próbál a kedvünkben járni, sok elfoglaltságot, tevékenységet szervezni nekünk, amely életkorunknak és egyéni fejlettségünknek megfelel. Szeretünk mondókázni, énekelni, rajzolni, színezni, gyurmázni, festeni. A csoportszobában mindenhol feltaláljuk magunkat, a babakonyhában sokat sürgünk-forgunk, sütögetünk-főzögetünk a babáknak, felnőtteknek. A szőnyegen építkezünk főleg tornyokat, vasutat, miközben az asztalnál a kirakós játékoké a főszerep. Sokat mozgunk a szabadban, ahol kedvenc udvari játékainkkal (motor, fészekhinta, csúszda) játszunk.
 
Márton- nap
"Márton-napi programunkként egy kézműveskedéssel egybekötött családi délutánt szerveztünk, amire sok szeretettel meghívtuk a szülőket is. A gyermekekkel az előtte való héten sokat készültünk mondókával, verssel, dallal. A szülők szép létszámban részt vettek ezen az eseményen. A gyermekek műsora után libás lámpást készítettünk, amibe a szülőket is bevontuk. Ezután egy vidám légkörű Márton-napi uzsonnára láttuk őket vendégül, ahol az ilyenkor szokásos libazsíros kenyér volt a menü,  majd zárásképpen az óvoda udvarán felvonultunk a közösen készített világító lámpásokkal."
Mikulás 
"Az egész hetünk a mikulásvárásról szólt, a gyermekek izgatottan készültek a Télapó érkezésére. Lelkesen mondogatták a verseket, énekelték a dalokat, és örömmel készítették a papírmikulást és festették a piros csizmát. A Mikulás érkezésekor bátrak voltak, beszélgettek vele, szívesen énekelték neki, és az ajándékoknak nagyon örültek. Miután a Mikulás elköszönt, alig várták, hogy kibonthassák az új játékokat, és a nap további részében boldogan játszottak."
 
Adventi nyílt nap
"Az adventi nyílt napunkon egy vidám hangulatú mézeskalács sütésre hívtuk meg a szülőket. A gyermekek karácsonyváró mondókával, verssel és dalokkal örvendeztették meg őket, majd ezután kezdődhetett a finom mézes tészta nyújtása, karácsonyi formák kiszúrása és díszítése színes cukorral, magokkal. Miután megsültek, az ízletes sütiket közösen elfogyasztottuk. A délelőtt jó hangulatban telt, mindenki jól érezte magát."

Kapcsolat

 Akasztó Napközi Otthonos Óvoda
Székhely: 6221 Akasztó, Szent I. u. 67.
Telephely: 6221 Akasztó, Fő u. 88. 

Óvodavezető: Madácsiné Végh Edit

Telefon:
+36 78 451 190

E-mail:
akasztovi@kabel2.hu

Nyitvatartás:
Hétfő-Péntek-ig: 
7.00 - 17.00

Intézményi védőnő: Kapus Regina
                                      Dániel Pálma

Intézményi orvos: Dr. Drabant Ilona
                                  Dr. Palágyi János

Családvédelmi szolgálat:
6221 Akasztó, Nyúl u. 4.
78/451-150